Saját szerkesztésű képeim.

2019. november 29., péntek

Citromos, fahéjas birsalmalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • 70 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 db citrom
  • 1.5 teáskanál fahéj

    Elkészítés:

    A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, magozd ki. A hibás részeket feltétlenül távolítsd el, majd szeleteld fel. Rakd egy nagyobb, vastag falú lábosba, facsard rá a citrom levét, szórd rá a cukrot, és kis lángon kezdd főzni. Amikor levet ereszt, ízesítsd fahéjjal, és öntsd fel a vízzel. Folyamatosan kavargasd, hogy ne égjen le. Ahogy sűrűsödik, egyre szorgalmasabban kell kevergetni. A megfelelő sűrűséget körülbelül 45 perc alatt éri el. Ha szeretnéd, botmixerrel még pépesítheted. 

    Szedd a lekvárt kimosott, csírátlanított üvegekbe, és gondosan zárd le. Állítsd fejre öt percre, rakd párnák, plédek közé egy-két napra. Ha kihűlnek az üvegek, pakold a polcra. 
    A birsalmakompót is tele van vitaminnal, zamatos, fűszeres, és még az emésztésnek is jót te

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése